"Nepoznato poreklo novca za objekat na Kopaoniku"

Slučaj objekta na Pančićevom vrhu je posle nekoliko dana medijske pažnje pao u zaborav, a Insajder donosi nove informacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

12:27

screenshot

Kako se navodi, Uprava za sprečavanje pranja novca je utvrdila da na bankovnim računima investitorke nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežane Mitković, u poslednje tri godine, nisu postojala sredstva kojima je mogla da finansira izgradnju objekta od preko 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika.

Kako je poreklo novca kojim je plaćena izgradnja objekta nepoznata, Uprava je podatke do kojih je došla prosledila Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

U zvaničnoj dokumentaciji koja je prosleđena tužilaštvu Uprava za sprečavanje pranja novca navodi da je analizirala promet po računima Snežane Mitković u periodu od 2015. pa do sredine 2018. godine i konstatuje da tokom kontrolisanog perioda nisu uočena novčana sredstva kojima bi mogla biti finansirana izgradnja objekta na Kopaoniku .

Snežana Mitković iz Smedereva se zvanično u dokumentima vodi kao investitor nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu. Ona je uspela u rekordnom roku da dobije saglasnost svih nadležnih institucija za postavljanje ski-bifea od 150 kvadrata na vrhu Kopaonika. Umesto montažnog objekta izgrađen je armirano-betonski od preko 1.000 kvadrata, a da je u tome niko nije sprečio.

Kako je Insajder otkrio u emisiji "Vrh bezakonja", u različitim molbama za saglasnost investitorka nelegalnog objekta se potpisivala i kao Matković i kao Mitković.

“Nadležne institucije ni na to nisu reagovale sve dok Ministarstvo građevinarstva, prema istrazivanju Insajdera, nije znalo kome uopšte da uruči rešenje o rušenju. Snežani Mitković ili Snežani Matković. Adresa je bila ista. Investitorka iz Smedereva do danas je ostala nepoznata javnosti. Višemesečni pokušaji Insajdera da do nje dođe bili su bezuspešni. Nismo je našli ni na adresi koju je navela u zvaničnoj dokumentaciji”, navodi Insajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: