Dokle je srpsko na Kopaoniku? VIDEO

Izjava Aleksandra Vučića da ne kontrolišemo ceo Kopaonik i da se na samo 300 metara od Pančićevog vrha mogu videti vojnici Kfora mnoge je iznenadila.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

18:52

Dokle je srpsko na Kopaoniku? VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Takvo stanje, međutim, datira od 1999. godine.

Reporteri Prve sa Kopaonika, iz Leposavića i Beograda otkrivaju kako je nastala administrativna linija i dokle dopire nadležnost srpske vojske.

“Ovaj durbin na vrhu Kopaonika nalazi se na tromeđi tri srpske opštine. Upravo je okrenut ka Opštini Brus. Kada ovako pogledate, gledate ka Opštini Raška, a ovako ka Opštini Leposavić, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji. Da pojasnim. Hotelski kompleks nalazi se na terotiroiji opštine Raška. Poslednja stanica žičare Pančićev vrh, na teritoriji Bursa. Čim krenete ka vojnim objektima opet ste na teritoriji Raške. Iza njih je strma padina i teritorija oštine Leposavić”, navodi reporter Ljubiša Lešević.

“Nalazimo se u mestu Ječmište, na samom severu Kosova i Metohije, u opštini Leposavić. Iza mene, iza onog planinskog prevoja je teritorija opštine Raška. Ove kuće koje vidite su početak vikend naselja na Kopaonik, ali se one ne nalaze na teritoriji opštine Leposavić, na prostoru Kosova i Metohije. Ako se pomerimo nekoliko koraka i zarotiramo, videćemo iza nas Pančićev vrh”, javlja reporter Željko Tvrdišić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: