Grčka: Broj žrtava požara povećan na 96

Bilans žrtava požara koji je 23. jula pogodio periferiju Atine povećao se na 96, posle smrti dve povređene osobe u bolnici, prenela je agencija Frans pres.

Izvor: Beta

Sreda, 15.08.2018.

20:19

Grčka: Broj žrtava požara povećan na 96
Foto: Tanjug/AP

Više od 20 osoba i dalje je hospitalizovano i neki su još u kritičnom stanju. naveli su bolnički izvori.

Grčki premijer Aleksis Cipras obećao je nedavno 500 miliona evra za reorganizaciju nacionalne službe za vanredne situacije posle požara u okolini glavnog grada Grčke.

Ciprasova vlada se našla na udaru kritika zbog rukovođenja krizom, posebno pošto je odbacila da je učinila bilo šta loše prilikom odgovora na krizu.

Grčki ministar za javni red i civilnu zaštitu Nikos Toskas i više visokih policijskih zvaničnika podnelo je ostavke zbog požara.

Lokalni mediji preneli su da su porodice nekih žrtava pokrenule krivične postupke za nemar i ugrožavanje života drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: