Italija: Broj poginulih porastao na 37

Broj poginulih u rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Đenove, porastao je na 37, povređeno je 16 osoba, a za najmanje dve osobe se traga.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.08.2018.

12:01

Italija: Broj poginulih porastao na 37
Foto: Tnajug/AP/Nicola Marfisi

To su saopštile vlasti u Italiji, javlja AP.

Iz kancelarije grada stiglo je saopštenje o novom broju žrtava iako potraga po ruševinama i dalje traje.

Nadvožnjak se iznenda urušio usled čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.

Državni radio je izvestio da je među povređenima žena koja je usled požara koji je izbio u njenom domu na koji se konstrukcija obrušila, zadobila trovanje ugljen-monoksidom, kao i vozač kamiona iz Češke koji je zadobio povrede grudnog koša.

Agencija napominje da su mnogi žitelji Đenove govorili da je ovaj nadvožnjak trebalo da bude ojačan.

Italijanska agencija Ansa je pret hodno, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade, objavila da je poginulo najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina, a da su vatrogasci čitavu noć proveli pretražujući mesto nesreće za slučaj da možda postoje osobe koje su zatrpane pod ruševinama.

Vijadukt Morandi, na delu autoputa A10, urušio se usled jake oluje praćene grmljavinom, a svedoci tvrde da se urušio usled udara groma.

"Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio", kazao je jedan od svedoka, Pjetro M. za Ansu.

Rojters navodi da je nadvožnjak izgrađen 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan 2016. Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli je rušenje nadvožnjaka nazvao "neprihvatljivim", dodajući da će, ako je razlog ove tragedije nehat, "platiti ko god da je napravio grešku", prenela je agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: