"Zar su monahinje dokaz da u Đakovici nije bilo pogrom"

Zar su monahinje u Đakovici za Savu Janjića dokaz da u tom gradu nije bilo pogroma nad Srbima, na isti način na koji to dokazuje i PR, pita Goran Rakić.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

09:45

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srpske liste konstatuje da je Janjićev odnos prema egzodusu Srba i Crnogoraca iz gradova na Kosovu i Metohiji vrhunac licemerja.

"Neverovatna je njegova potreba da ukazivanje predsednika Aleksandra Vučića na tragične posledice najbrutalniijeg etničkog čišćenja pravoslavnog naroda iz Đakovice relativizuje objavljivanjem fotografija naših monahinja, koje su poslednje svedočanstvo da je u tom gradu nekada živeo veliki broj naših sunarodnika", ukazuje Rakić u saopštenju.

Na isti način, dodaje on, i albanski ekstremisti u Đakovici pokazuju naše monahinje kao dokaz da pogroma Srba u tom gradu nije bilo, i da je u njemu, eto, mogao da ostane ko je hteo.

"A istina je sasvim drugačija, iako su 1981. u Đakovici Srbi i Crnogorci činili oko deset odsto stanovništva, danas ih više nema, i nisu otišli dobrovoljno, a Janjić demantujući tu činjenicu zapravo preuzima albansku argumentaciju", kaže Rakić.

Ako Janjić misli da ulivanjem lažne nade, da će se Srbi u Đakovicu vratiti vremeplovom, odbrani svoje zalaganje za zamrznuti konflikt, odnosno odlaganje rešenja problema na Kosovu i Metohiji, on se time, iako toga možda nije svestan, zalaže da Srba u budućnosti nema ni tamo gde ih danas ima, zaključuje predsednik Srpske liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: