Devojka iz Beograda napala sudiju u sudu u Kotoru

Sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić fizički je u prostorijama suda napala devojka iz Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

15:18

Devojka iz Beograda napala sudiju u sudu u Kotoru
Ilustracija: Thinkstock

Ona je zbog toga uhapšena i privedena kotorskom tužiocu, saopštila je crnogorska policija.

Beograđanku S. V. (20) prijavila je napadnuta sudija, nakon čega je ona uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Mediji preciziraju da se napad dogodio juče u prostorijama Suda, kada je devojka reagovala nezadovoljna presudom sudije Stanišić protiv njenog momka.

Napad su osudili potpredsednik vlade i ministar pravde Zoran Pažin i Udruženje sudija Crne Gore (USCG), koje navodi da je napadnuta sudija preživela šok i da je lakše povređena.

"Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbednost naših sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbednog društva", naveo je potpredsednik vlade u reagovanju.

Udruženje sudija je ocenilo da je stanje u crnogorskom sudstvu "alarmatno zbog broja napada na sudije i krajnje je vreme da nadležni organi stanu na put tome".

"Krajnje je vreme da nadležni organi konačno stanu na put praksi koja je crnogorske sudije dovela u položaj bez zaštite koja im pripada i po zakonu i po svim postojećim načelima etike, prava i pravde", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je napad na sudiju Stanišić "još jedan u nizu ataka na nosioce sudijske funkcije u Crnoj Gori, od kojih mnogi nisu dobili zadovoljavajući epilog, niti su njihovi vinovnici adekvatno sankcionisani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: