Vulin: Vučić preuzeo veliku odgovornost, da podeli teret

Beograd -- Aleksanadar Vulin kaže da je izašao sa stavom da je za razgraničenje Srba i Albanaca, jer smatra da je Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliku odgovornost.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Kako je rekao, Vučić treba da podeli taj teret.

On kaže da je Vučić imao hrabrosti da se upusti "u nešto što niko pre njega nije hteo", da je preveliku odgovornost preuzeo na sebe i da će sve negativne stvari da se fokusiraju na njega.

Dodaje da predsednik treba da kaže da ima partijske kolege, Vladu, Skupštinu i da svi treba da zauzmu stav po tom pitanju.

"Zato sam izašao sa stavom da sam za razgraničenje jer smatram da svako od nas u političkom životu treba da preuzme deo odgovornosti za ono što misli i radi. Mislim da Vučić dopušta da se sva mržnja, sva odgovornost, sve negativne stvari fokusiraju samo na njega i njegovu porodicu", rekao je Vulin za TV Pink.

On je rekao da je Vučić mogao da se ne petlja u pitanje Kosova i da je mogao da kaže da je to nešto što se desilo pre više vekova, rešiće buduće generacije. Komentarišući izjavu Angele Merkel da nema promene granica na Zapadnom Balkanu, on je rekao da to nije ništa novo, da je Nemačka jedan od glavnih promotera nezavisnosti Kosova i jedna od najsnažnijih država koja podržava kosovsku nezavisnost uz SAD, Veliku Britaniju, Francusku. Upitan za tvit koji je objavio lider Dveri Boško Obradović u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Aleksandra Vučića zbog toga što je rekao da je za razgraničenje s Albancima, on je rekao da je to poziv na državni udar i da pravosuđe treba da reaguje.

Podseća da je u Grčkoj poslanik Zlatne zore, profašističke partije, izašao za skupštinsku govornicu i zatražio hapšenje premijera Aleksisa Ciprasa, ministra odbrane, zbog dogovora o imenu Makedonije i da je uhapšen već sutradan.

"Kod nas nema veze, možete da pozovete na državni udar i ništa. Ako nije dozvoljeno tako nešto, gde je kazna za to? Bojim se da je i tu politika u pitanju", rekao je Vulin. Kako kaže, opoziciju u Srbiji, nevladine organizacije, ali i pojedine ljude iz Crkve poput Save Janjića spaja mržnja prema Vučiću, ali i borba za nezavisno i celovito Kosovo, kako ne bi došlo do razgraničenja i bilo čega što će uznemiriti kosovsku nezavisnost.

strana 1 od 191 idi na stranu