Golman čudom preživeo katastrofu: "Leteo sam 30 metara"

Čudo je da sam preživeo, moj automobil je "leteo" 30 metara pa se zaglavio, priča jedan od preživelih koji se u trenutku rušenja nadvožnjaka nalazio na njemu.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još:

Zastrašujući snimak trenutka pucanja nadvožnjaka VIDEO

"Tragedija ogromnih razmera": Pad nadvožnjaka, 35 mrtvih

Snimak iz vazduha prikazuje razmere katastrofe u Italiji

Tridesettrogodišnji Davide Kapelo, bivši golman Kaljarija, automobilom je prelazio nadvožnjak Ponte Morandi na severu Italije kada se konstrukcija najednom urušila. "U tom trenutku padala je kiša i munje su sevale. Išao sam ka Đenovi i bio sam na nadvožnjaku u tom trenutku. Pravo je čudo da sam živ", navodi on za Skaj TG 24.

"Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj automobil je leteo 30 metara i onda se zaglavio među ruševinom. Neverovatno je to, nemam ni ogrebotinu", rekao je on i dodao:

"Često prelazim taj nadvožnjak, on je jedan od najprometnijih u zemlji. Video sam kako se put raspada preda mnom i bio sam u šoku.Nije mi jasno kako je moj automobil ostao u jednom komadu".

Prema najnovijim informacijama, u rušenju nadvožnjaka kraj Đenove stradalo je najmanje 35 ljudi, ali se strahuje da su mnoge žrtve zarobljene ispod ruševine u svojim vozilima.

Prema prvim informacijama, među žrtvama je jedno dete.

Iz italijanskog MUP-a navode je pet povređenih osoba u bolnici i da su u ozbiljno lošem stanju, prenosi Ansa.

Nekoliko smrskanih vozila je pod ruševinama sa mrtvim ljudima unutra, a dve osobe su izvučene žive, saopštile su spasilačke službe ranije.

Agencija Ansa javlja da zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja, preneo je prethodno AP.

Svet

strana 1 od 453 idi na stranu