London: Incident ispred parlamenta, ima povređenih

Dve osobe povređene su kada je muškarac kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade Britanskog paramenta u Londonu, saopštila je Služba hitne pomoći.

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

09:12

London: Incident ispred parlamenta, ima povređenih
Foto: Tanjug/AP/Stefan Rouseau

Povređeni su prebačeni u bolnicu, a prema prvim informacijama, povrede nisu ozbiljne, prenosi Rojters.

Jedinica za borbu protiv terorizma britanske policije predvodi istragu u vezi sa današnjim incidentom u Londonu, gde je muškarac kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade parlamenta.

To je na Tviteru objavila Metropoliten policija.

Policija je prethodno na Tviteru objavila da je nekoliko pešaka povređeno. BBC, pozivajući se na svedoke, navodi da je automobil udario u bicikliste.

Incident se odigrao nešto posle 7.30 sati po lokalnom vremenu.

Na mesto događaja pristigao je veći broj policajaca.

Tu su i kola hitne pomoći, kao i vatrogasci. Okolne ulice je policija zatvorila.

"U 7.37 sati automobil je udario u ogradu ispred zgrade parlamenta. Vozača, muškarca, privela je policija koja je bila na licu mesta. Nekoliko pešaka je povređeno. Policija je i dalje na terenu", saopštio je Skotland jard.

Kako napominje BBC, zgrada Britanskog parlamenta je okružena čeličnim i betonskim zaštitinim ogradama. Navodi se i da je letnja pauza u radu parlamenta, tako da u zgradi uglavnom nema poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: