"O sudbini Srba će odlučiti oni koji su dobili 90%"

Predstavnici Srpske liste izrazili su podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju pitanja Kosova.

Izvor: Beta

Utorak, 14.08.2018.

20:32

Oni su pozvali srpsku opoziciju da prestane sa "sramnom hajkom" koja se vodi protiv njih i srpskih vlasti, te da kosovsko pitanje ostave da rešavaju oni koji imaju podršku naroda.

Kako prenosi RTK 2, predsednik Srpske liste Goran Rakić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici poručio da će o sudbini kosovskih Srba odlučiti oni koji su na poslednjim izborima dobili 90 odsto njihove podrške.

Rakić je kazao da se u poslednje vreme govori o razgraničenju sa Albancima, ali da se trenutno, kako je rekao, ne razmatra opcija teritorijalnog razgraničenja.

"Vodi se neviđena i sramna hajka pojedinih opozicionih lidera i kvazi političara koji se raduju tome da će Srbi sa severa Kosova pripasti Prištini", kazao je Rakić.

Istakao je da su organizovali konferenciju kako bi rekli "dosta onima koji žive više od 300 kilometara od teritorije Kosova i Metohije, a više svetlosnih godina udaljeni od problema Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije".

"Prekinite sa takvim ponašanjem jer se time stavljate na stranu Prištine i Albanaca, u stvari se javno deklarišete na čijoj ste strani i ko su vaši mentori", poručio je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je pozvao građane da ostanu smireni i ne dozvole da njima upravljaju oni koji su svoje porodice izmestili sa Kosova.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da su svi saglasni da se pitanje odnosa Srba i Albanaca mora rešiti kako bi u budućnosti bili bolji uslovi za život.

"Problem Kosova i Metohije nije nastao juče. On postoji unazad decenijama, ali je jedino danas i u ovim sadašnjim vremenima predsednik Aleksandar Vučić čvrsto rešio da pitanje Srba i Albanaca na ovim prostorima reši, zarad bolje budućnosti", kazao je Jevtić.

Dodao je da je protiv zamrznutih konflikata i nekakvih crvenih linija ako se teži trajnom miru, koji podrazumeva, kako je rekao, i neke bolne odluke.

"Mi možemo, iz ličnih uglova da gledamo na ovaj ili onaj način, ali ako je krajnje rešenje nešto što će doprineti tom trajnom i održivom miru, ja mislim da smo mi svi u obavezi da zbog naše dece i budućnosti, zbog izbegavanja konflikata i ratova, da smo u obavezi da tako nešto podržimo", rekao je Jevtić.

Ponovio je da predsednik Srbije ima nedvosmislenu podršku kosovskih Srba oko rešavanja pitanja Kosova, dodajući da je konačno rešenje još uvek daleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: