Smenjen direktor policije – zbog službenog džipa

Vlada Makedonije razrešila je direktora policije Lazara Velkovskog zbog toga što je službeno vozilo koristio za privatne potrebe.

Izvor: Beta

Utorak, 14.08.2018.

19:27

Smenjen direktor policije – zbog službenog džipa
Getty Images

Smenu direktora Biroa javne bezbednosti zastražio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, nakon višednevnih medijskih napisa da je službenim rendž roverom Velkovski 2. avgusta poslao kćerku na odmor u Grčku.

Prema nekim medijima, koji su objavili snimak belog rendž rovera "diskaveri sport" na grčkim putevima i u jednom kampu, sa kćerkom su bile i njene prijateljice, a automobil je vozio polcijski telohranitelj.

Velkovski je, posle nekoliko dana ćutanja, pokušao da slanje kćerke službenim luksuznim vozilom sa obezbeđenjem opravda navodnim pretnjama njegovoj porodici.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je rekao da je Velkovski, koji je član vladajućeg SDSM, napravio grešku i da mora da snosi ogovornost, ali i da će ostati da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog stručnosti.

Vlada Makedonije je odlučila da do imenovanja novog direktora polcije tu funkciju obavlja Besir Deari, dosadašnji zamenik Velkovskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: