"Kolinda osvaja zlato, Tomo želi da bude Orban"

Predsednica Hrvatske prva je krenula u kampanju, sledi je Milan Bandić, a pridružio im se Karamarko, piše 24sata.hr.

Izvor: 24sata.hr

Utorak, 14.08.2018.

08:29

Foto: Tanjug/Hina

Levica još nema nijednog kandidata, navodi list u tekstu pod naslovom "Kolinda osvaja zlato, Miki bez odmora, a Tomo želi biti Orban"

Kako se navodi, troje ljudi zasad vodi, neobjavljenu ali očitu, predsedničku kampanju u Hrvatskoj. To su Kolinda Grabar Kitarović, Milan Bandić i Tomislav Karamarko.

Iako ne želi to da potvrdi, u kampanji prednjači Grabar Kitarović. Ona je, kako piše list, u kampanji od prvog dana mandata – kabinet je izmestila 15 puta, na međunarodna putovanja je išla više od 90 puta, a u poslednje vreme nema događaja ne kojima se ne pojavi, često “kradeći šou“ akterima.

Na trci u subotu okačila je oko vrata zlatnu medalju, na Svetskom prvenstvu je ljubila pehar, a prošle zime je na sceni HNK primila zlatni buket namenjen ansamblu, a 2016. rukometaši su joj iz Poljske doneli bronzanu medalju...

“Kolinda Grabar Kitarović verovatno je najaktivniji hrvatski predsednik uopšte, jer praktično nikada ne staje s poslom. Međutim, teško je reći da od sve te aktivnosti ima neke koristi: u njenom mandatu Hrvatsku su napustile desetine hiljada, mladih i obrazovanih ljudi, reforme nisu sprovedene a njena obećanja ostala su neispunjena”, navodi list.

Dalje se navodi da se Tomislav Karamarko trgnuo iz političkog dremeža nakon Svetskog prvenstva u fudbalu. On je tada uočio da Hrvatska može da “postane vrh sveta“.

"Karamarko ne može javno reći hoće li biti predsednik Hrvatske jer jedna stranka - HDZ, čiji je on član - ne može imati dva kandidata, a Kolinda će prema svemu što znamo biti kandidatkinja HDZ-a. Zato će bivši predsednik stranke uskoro - želi li zaista na Pantovčak - morati istupiti iz HDZ-a i objaviti kampanju, kao nezavisni kandidat ili kao kandidat neke nove stranke. Ideološki, Karamarko je ostao jednako tvrd kao i pre - zalaže se za suverenizam, orbanizam, tvrdi da je Jasenovac bio radni logor u kojem niko nije išao ka tome da ubija radnu snagu", navodi list.

List navodi i da bi Karamrko mogao da izme glasove Kolindi Grabar Kitarović.

“Sva je prilika da će Karamarko, uđe li u trku, uzeti glasove Kolindi Grabar Kitarović, pa je priča s njim pomalo mistična - ko će znati šta se sve roji u toj glavi... Ništa manje zagonetna nije ni glava Milana Bandića, jer ni najozbiljniji trust mozgova danas ne bi umeo da odgovori na pitanje je li Bandić u kampanji zato što misli da može postati predsednik Hrvatske, zato što se boji ishoda pravosudnih procesa koji se - kako se čini - razvijaju nepovoljno po njega, ili se sprema za parlamentarne izbore. Sve je moguće, kao što je moguće i objašnjenje da Bandić samo želi ojačati svoj uticaj u Zagrebu, koji je počeo da slabi”, navodi 24sata.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: