Rebić: Hitno pronaći one koji su palili automobile

Direktor policije Vladimir Rebić sastao se sa svim načelnicima policijskih uprava.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.08.2018.

16:10

Rebić: Hitno pronaći one koji su palili automobile
Foto: TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Na sastanku je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim osvrtom na paljenje automobila prethodnih dana, a Rebić je naložio da se počinioci što pre pronađu i privedu pravdi, saopštio je MUP.

Rebić je rekao da su na rasvetljavanju ovih krivičnih dela angažovane sve nadležne službe, kako u sedištu Direkcije policije, tako i u policijskim upravama u kojima se to dogodilo.

"Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno“ rekao je Rebić nakon sastanka.

On je naložio da se u narednom periodu maksimalno angažuju svi policijski službenici, da se pojača operativni rad i da se preduzmu neophodne mere u cilju povećanja prisustva policije na ulicama.

Naš zadatak je da građanima pružimo sigurnost i sprečimo izvršenje krivičnih dela i upravo zato sam naložio dodatne mere u cilju unapređenja bezbednosti u Republici Srbiji“ rekao je Rebić.

Rebić je na sastanku rekao i da je zadovoljan činjenicom da je granična policija u prethodne dve nedelje imala dobre rezultate u zapleni narkotika i suzbijanju sive ekonomije, navodeći da je na dva granična prelaza oduzeto više od 600 kilograma marihuane, dok je u zelenom pojasu na granici prema Crnoj Gori sprečeno krijumčarenje 1.450 boksova cigareta.

Na sastanku su, kaže Rebić, analizirani i dobri rezultati Uprave saobraćajne pomicije čijim je aktivnostima značajno smanjen broj poginulih u saobraćajnim nezgodama.

Apelovao je na građane koji putuju van zemlje da budu strpljivi zbog dužih zadržavanja na graničnim prelazima, da se prethodno informišu o dužini čekanja i da koriste alternativne granične prelaze.

Od početka godine preko svih graničnih prelaza prešlo je oko 45 miliona putnika, što je za oko tri miliona više u odnosu na isti period prethodne godine. Zbog velikih gužvi angažovani su svi raspoloživi resursi i kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bismo smanjili vreme čekanja na graničnim prelazima“, rekao je Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: