Oglasili se odbori SNS i odbornička grupa: Podrška Vučiću

Gradski odbori SNS i odbornička grupa “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” obratili su se saopštenjima u kojima daju podršku predsedniku Srbije i SNS.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.08.2018.

22:15

Oglasili se odbori SNS i odbornička grupa: Podrška Vučiću

Odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd! " u Skupštini grada Beograda najoštrije je danas osudila, kako ističu, političku hajku koju sve učestalije vode Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradovic i ostali iz "lopovsko-tajkunske koalicije" protiv predsednika Aleksandra Vučića.

"Najbizarnije je to što misle da napadima na porodicu i pozivima na puč i krvoproliće mogu da ga pobede i ponovo svojim katastrofalnim politickim odlukama dovedu Srbiju na politicke margine ", navodi se u saopštenju.

Dodaju da odbornicka grupa, kao i građani Beograda, to jedino mogu da vide kao izraz apsolutne nemoći, nesposobnosti i poraza "Saveza za pljacku Srbije ", koji je, kažzu, samo i iskljucivo vođen ličnim interesima.

"Tajkunskom opozicionom bloku, ujedinjenom sa jednim jedinim ciljem - da destabilizuje Srbiju, koja uživa sve veći ugled u svetu, koja ima pouzdane partnere na istoku i na zapadu, koja se ekonomski razvija iz meseca u mesec, poručujemo i podsećamo da su građani dali svoj sud o njihovoj propaloj politici na izborima na svim nivoima, i time jasno pružili punu podršku politici koju vodi predsednik i SNS ", poručuju naprednjaci.

Ukazuju i da je privredni rast sada 4,5 odsto, nezaposlenost drastično smanjena, a da je Vučićeva politika dovela investitore, omogucila otvaranje brojnih fabrika, razvijanje infrastrukture i ravnomerni razvoj Beograda i Srbije.

"Omogućila je da se grade bolnice, škole i vrtići, životni standart je svakog dana sve bolji i bolji što je potvrdio i MMF, a dokaz za to je znacajno povecanje plata i penzija koje se najavljuje za ovu godinu ", dodaje se.

SNS se, ističu, uvek vodila i vodiće se onim što je najvažnije za buducnost Beograda i Srbije.

"Sa ponosom stojimo iza svake reči i svake odluke predsednika Vučića, posebno kada je reč o rešavanju najvažnijeg pitanja za Srbiju - pitanje Kosova i Metohije, jer vodi politiku mira, koja će uvek biti u interesu svih naših građana ", zaključuje se u saopštenju.

Na napade su pojedinačno reagovali i članovi Glavnog odbora SNS, Aleksandar Savić i Srđan Kolarić, koji su naveli da se u svakoj uređenoj zemlji pretnje predsedniku shvataju ozbiljno i iziskuju delovanje nadležnih državnih organa.

"Pozivi na vojni puc i državni udar, pokazuju još jednom jedine namere Obradovića, Jeremića i Ðilasa - a to je dolazak na vlast po svaku cenu, pa čak i po cenu krvoprolića i nesreće naroda ", ocenio je Savić, koji je i predsednik opštine Voždovac.

Smatra da opozicija, u trenutku kada se predsednik ponaša kao ozbiljan državnik, koji se suočava sa problemima, ne želeći da sakrije ništa od naroda, svakoga dana pokazuje neozbiljost, nezrelost i nedoraslost ulozi koju bi htela da ima u politickom životu Srbije.

"Sposobni su samo da skupljaju peticije koje ostaju mrtvo slovo na papiru. Cak i to im loše ide ", naveo je Savić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, opozicija je sposobna samo za kritiku bez osnova i "guranje stvari pod tepih ", umesto da shvate ozbiljnost situacije i ponude neko rešenje.

"To su radili kada su bili na vlasti, to rade i sad, jer za druge stvari nisu sposobni. Smišljaju nove i nove programe sa 10, 20, 30 tacaka, a nisu spremni da se uhvate u koštac sa realnim problemima gradana i države. Predsednik svakog dana dokazuje da je spreman da rešava probleme i vrlo otvoreno o tome govori, a sve u cilju bolje buducnosti za Srbiju i sve naše građane ", naveo je Savić.

Podršku predsedniku pružio je i Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica, uz napomenu da se Srbija razvija i napreduje zahvaljujući ekonomskim reformama koje je Vučić započeo kao premijer.

"Svojim zalaganjem i nesebičnim radom i trudom, Vučić je učinio sve da građani danas žive bolje. Mi, koji smo u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima, najbolje razumemo potrebe običnog čoveka i trudimo se da sledeći politiku predsednika budemo dostupni i uvek spremni da rešavamo njihove probleme ", kaže Kolarić.

Dodaje da ubedljiva podrška na prethodnim izborima dokazuje da su građani prepoznali i podržali napor i trud Aleksandra Vučića za stvaranje boljeg života.

Iz tih razloga, podvlači, osuđuje pretnje upućene predsedniku, od strane onih koji su Srbiju godinama uništavali i doveli je do bankrotstva.

"Pojedini opozicionari ništa dobro nisu doneli narodu, a njihova politika se zasniva isključivo na nesonovanim napadima na Vučića, nepotkrepljenim činjenicama i valjanim argumentima ", naveo je Kolarić.

Uspešnost se, kaže, meri rezultatima, a zalaganjem i intenzivnim radom predsednika Vučića na polju unutrašnjih reformi i negovanju dobrih odnosa na međunarodnoj političkoj sceni, Srbija je danas postala stabilan i pouzdan partner.

"Srbija ne želi više sukobe, želi mir i bolju budućnost, a onima koji su je decenijama uništavali i koji su hteli da je zatru, narod neće dozvoliti da u tome uspeju. Da narodu u Srbiji ne treba haos i nasilje na koje pozivaju Obradović, Jeremić i Ðilas, najbolje se pokazalo na izborima", dodao je.

Poručio je i da Vučiću pruža podršku u borbi za jaku i razvijenu Srbiju, koja je garant mira i stabilnosti i koja će omogućiti budućim pokolenjima miran život i lepšu budućnost.

"Mi svi treba da damo maksimalan doprinos i požrtvovanost u našem radu za dobrobit svih građana Srbije", zaključio je Kolarić u pisanoj izjavi.

Opštinski odbor SNS Paraćin saopštio je večeras da pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodeći da je on pokazao da mu je na prvom mestu narod njegove zemlje, za razliku od opozicije koja samo gleda kako da našteti Srbiji i graćanima Srbije.

"Dok se Vučić bori da politika koju sprovodi bude u interesu građana Srbije, oni na svakom koraku gledaju kako da ponize Srbiju. Tako je i po pitanju Kosova i Metohije. Dok se predsednik Vučić upušta u ozbiljne pregovore sa albanskom stranom kako bi izborio što bolju poziciju za Srbiju, opozicija gleda samo kako da našteti Srbiji makar to bilo po cenu života naših ljudi", navodi se u saopštenju.

Kako navode, Vučić je pokazao da se svim snagama i naporima bori za građane Srbije i Srbiju, da je nacionalne interese stavio ispred ličnih.

"Dok Jeremić, Đilas, Obradović, Janković, Paunović i ostali iz lopovsko-tajkunske koalicije pljuju dok se brčkaju na luksuznim plažama, iako su oni zaslužni za situaciju na Kosovu i Metohiji, predsednik se žučno bori za svakog građanina Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Gradski odbor SNS pružio je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju kosovoskog pitanja i osudili, kako navode, sramotno ponašanje tajkunsko-lopovske koalicije predvođene Đilasom, Jeremićem, Obradovićem koji su prodavali nacionalne i državne interese dok su bili na vlasti zarad ličnog bogaćenja.

Neki od njih se vode logikom "što Srbiji gore to su veće šanse da dođemo na vlast", drugi očigledno nisu svesni trenutka u kome se Srbija nalazi i odgovornosti koji nosi vreme pred nama, a treći su angažovani direktno na urušavanju stabilnosti zemlje, navodi se u saopštenju.

"U trenucima kada predsednik Aleksandar Vučić svim snagama bije bitku za Kosovo i Metohiju i pokušava da sve ono što su neki pre njega pogrešno radili ispravi i izvuče maksimum za naš narod, Gradski odbor Srpske napredne stranke Užice mu daje punu podršku", navodi se u saoštenju.

Samo jedinstveni na nivou države i naroda možemo istrajati u odbrani ključnih nacionalnih interesa, uvereni su u GO SNS Užice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: