"E, evo vam sad, sada ćemo svi da plačemo"

U poslednjih 30 godina napravili smo mnogo katastrofalnih grešaka i plaća se cena, ali ne želim da kukamo i plačemo nad sudbinom, želim život, mir i budućnost.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.08.2018.

14:19

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

To je poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ta borba traje traje vekovima. Mi smo u poslednjih 30 godina napravili mnogo katastrofalnih grešaka. Je l' mislite da se za to ne plaća cena? Ali, mi u Topličkom okrugu imamo manje Srba nego Albanaca u Podujevu, a to su četiri opštine", rekao je Vučić novinarima posle obilaska Vojno-tehničkog instituta.

Sve ide protiv nas, ali Srbi nisu nikad voleli da gledaju u budućnost i analiziraju i kako da nešto poprave, rekao je on.

"Najviše volimo da plačemo nad svojom sudbinom. Volimo izgovore, da uvek neko drugi bude kriv. Što mi mi ne izađemo na protest kao Rumuni, kod Erdogana pada lira. A kod Vučića ne pada dinar već godinama. Kod nas kad država nije kriva za nešto, vi ste propali. Država mora da bude kriva za sve, moramo da budemo gubitnici", rekao je Vučić.

U tom kontekstu upitao je koliko pesama imamo u kojima se slave naši uspesi - možda jednu, dve.

"Ja hoću život, mir, budućnost, neću da plačemo. A, ne, ne Vučiću, ti hoćes da nas odvojiš od zavetne politike - e, evo vam sad, sada ćemo svi da plačemo. Dobili ste razgraničenje kako su drugi odlučili u vreme vaše vlasti, ništa niste uradili po tom pitanju. Ja sam se mučio i borio da nešto promenim - mogu-mogu, ne mogu, nije problem. Pa jednog dana objasnite Srbima na KiM zašto ste vodili takvu poltiiku i zašto ne žive u Srbiji", poručio je Vučić opoziciji.

Kako je dodao, on će na vlasti biti još jedno tri godine, a o ovome će se pričati još 30 godina. Problem je kada neki govore o KIM, a ništa ne znaju, ama baš ništa...a moraju da znaju jednu stvar: naši ljudi neće da žive u Kikindi, Požarevcu, Vranju ....svi idu u Beograd, Novi Sad, ili beli svet. A, ko od vas hoće da ide u Đakovicu, osim što hoćete da mi držite pridike ...Je l' ima ikoga od vas? Nema nikog - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o stavovima opozicije o Kosovu i Metohiji.

"A to je vekovna srpska zemlja, koju ćemo da čuvamo još 5. 000 godina, a nema nijednog Srbina koji hoće tamo da ode", primetio je ironično.

Kako kaže, opozicija je dovela zemlju do toga da je moguće i da neko poziva da se zabrani ulazak predsedniku Republike Srpske "u njegovu Srbiju".

"Imate kretene na opozicionoj sceni, to je gore od kretena, koji traže da se zabrani ulazak Dodiku da bude uhapšen. Da li ste vi normalni, na kojoj planeti živite?", upitao je on.

Kako je dodao, traže da se zabrani Dodiku ulazak, jer im je rekao istinu u oči.

"A pri tome vam nije rekao da ste vi tome doprineli", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: