"Opozicija pozivima na puč pokazuje da nema plan"

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da opozicija napadima na Aleksandra Vučića razbija preko potrebno državno jedinstvo u rešavanju kosovskog problema.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.08.2018.

11:13

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako je rekao, opozicija time podržava one koji ne žele pravedno rešenje za Srbiju.

"Zemlja koja ulazi ovako teške pregovore o Kosovu a želi trajno da reši problem, ako pokaže da ključni politički faktori nisu saglasni daje priliku neprijateljima da koriste naše nejedinstvo i postignu ciljeve koje nisu u intetresu Srbije", rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, opozicija pozivima na puč i ubistvo predsednika, što je, kako je dodao, ozbiljan društveni problem, pokazuje da nema plan i da kroz incidente, poput starleta, pokušava da se promoviše.

Poziv na puč koji je uputio lider Dveri Boško Obradović ima jasne elelmente krivičnog dela, rekao je Vesić i dodao da je simptomatično to što se od tog poziva na ubistvo predsednika nisu ogradili lideri ostalih opozicionih partija.

Prema Vesićevim rečima, činjenica da je taj poziv na puč politika čitavog saveza predstavlja ozbiljan društveni porblem.

"Cilj toga je da naše društvo postane nestabilno, da se izgube radna mesta, odu investitori, da dođe do sukoba na ulicama", rekao je on.

Vesić je podsetio da je takva ista priča postojala i 2002. godine kada je Đinđić pokrenuo rešavanje pitanja Kosova i kada su se svi obrušili na njega.

Na isti način su ga rušili verujući da će pasti na pitanju Kosova, rekao je Vesić.

"Slavljenje opozicije oko toga da sever neće biti u Srbiji, govori da oni nemaju politiku, i veruju da mogu da naštete politčkoj harizmi Vucica, da će se on sapleseti na problemu Kosova", rekao je on i dodao da je činjenica da predsednik Srbije pokušava da izvuče proces pregovora o Kosovu i da se o toj temi priča na svim najvažnijim adresama na kojima nekada nije moglo ni da se uđe.

"Šta cemo dobiti na kraju tog procesa ne zna se", rekao je Vesić i izrazio žaljenje što umesto da svi stanu iza predsednika i da Srbija dobija, postoje svakodnevna saplitanja. Obradovic je u subotu između ostalog pozvao "časne oficire VS i MUP da uhapse predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije.

Zbog svega tog protiv Aleksandra Vučića hitno treba da bude pokrenut krivični postupak!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: