Ministar podneo ostavku zbog privatnog putovanja

Norveški ministar za ribarstvo Per Sandberg bio je primoran da podnese ostavku jer je prekršio pravila bezbednosti tokom privatnog putovanja u Iran.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.08.2018.

17:06

Ministar podneo ostavku zbog privatnog putovanja
Foto: Thinkstock

On je na putovanje išao s bivšom pobednicom takmičenja u lepoti koja je iranskog porekla.

Sandberg (58) visoki zvaničnik u norveškoj desničarskoj, antimigracionoj Naprednoj stranci boravio je u julu u poseti Iranu s novom partnerkom od 28 godina, ali prethodno nije obavestio vladu da ide na put i nije poneo svoj profesionalni mobilni telefon.

Norveške službe bezbednosti redovno pominju Iran kao jednu od najaktivnih zemalja u oblasti špijunaže, zajedno s Kinom i Rusijom.

Sandberga će na funkciji ministra za ribarstvo zameniti Harald Tom Nesvik, takođe član Napredne stranke. Sandberg je podneo ostavku i na mesto potpredsednika stranke.

Sada bivši ministar, koji se izvinio zbog svog postupka, podneo je ostavku posle medijskih izveštaja i pritisaka stranke.

Sandberg je putovao u Iran s Bahareh Letnes, bivšom lepoticom koja je postala preduzetnik. Ona je dobila dozvolu za boravak u Norveškoj posle tri pokušaja podnošenja zahteva i jednog proterivanja iz zemlje. Ona je kao razlog za boravak u Norveškoj navela da joj je u Iranu pretio prinudni brak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: