Plan Kadrija Veseljija za "Novu Mitrovicu" VIDEO

Tema dijaloga Kosovo - Srbija poslednjih dana izazvala žestoku debatu, nakon raznih izveštaja i izjava o mogućnosti podele Kosova i razmeni teritorija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

08:14

Plan Kadrija Veseljija za

Najveća zabrinutost je zato što će Srbija pokušati da granicu postavi na reci Ibar. Ali ta teorija izgleda da ne postoji za Kadrija Veseljija. Kako je lider PDK-a rekao za RTK, on je izradio plan za velike investicije u Mitrovici, koji će se protezati na obe strane reke Ibar, prenosi KoSSev.

Televizija RTK je došla u posed projekta pod nazivom "Nova Mitrovica“, a izvori kažu da ga je pre nekoliko meseci smislio upravo Kadri Veselji. Taj plan predviđa kompletno renoviranje stadiona "Adem Jašari", proširenje njegovog parking prostora, izgradnju akva-parka koji će okruživati ovu oblast, kao i izgradnju kolektivnih stambenih objekata oko veštačkog jezera.

Ali najambiciozniji deo plana koji je osmislio Veselji prelazi preko reke Ibar, što može izazvati reakcije iz Srbije. U selima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, ali i u njihovoj dubini, očekuje se da će se graditi stambene zgrade u visokogradnji – od tri do sedam spratova.

Takođe, u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara. Projekat takođe predviđa uređenje korita reke Ibar, pešačkog i biciklističkog prostora.

S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjačke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupče i Košutovo. Da bi se taj plan realizovao, cela oblast bi trebalo da bude proglašena za visoku građevinsku zonu.

Projekat će predstaviti Demokratska stranka Kosova u Skupštini opštine Mitrovica. U četvrtak je Veselji posetio stadion "Adem Jašari" u Mitrovici, gde je i predstavio projekat za kompletno renoviranje.

Veselji je ponovio svoj stav da neće biti podele Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: