Uzbuna na Drini – "agresivni migranti ostali zaglavljeni"

Grupa ilegalnih migranata je pokušala da pređe reku Drinu na području Zvornika, kako bi iz Srbije prešla u BiH.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.08.2018.

21:15

Uzbuna na Drini –
screenshot

U tome su ih sprečili službenici Granične policije BiH i vodostaj koji je počeo da raste, pa su migranti ostali zaglavljeni na ostrvu bez mogućnosti da se vrate ili nastave put.

Prema rečima komandira Jedinice granične policije Zvornik Mirel Imamović izjavio je da su pri pokušajima prelaska ilegalni migranti sve češće agresivni, prenosi Klix.ba.

"Moja patrola je uočila grupu. Zbog naše reakcije oni su stali na jednom ostrvu između BiH i Srbije i sada su na ničijoj zemlji, jer nije definisana tačna granica na reci Drini. Drina jeste granica, ali tačnu granicu niko ne može da zna. Oni se nalaze na malom ostrvu jer je hidroelektrana pustila vodu koja nadolazi i ilegalni migranti trenutno ne mogu ni napred ni nazad", rekao je Imamović.

On je dodao da Granična policija sa kolegama iz Srbije razmatra situaciju kako da ih vrati na teritoriju susedne zemlje.

Kako je rekao, migranti nisu životno ugroženi.

"U poslednje vreme, naročito u situacijama kada je vodostaj Drine nizak zbog hidroakumulacije hidrocentrale, dolazi do čestih pokušaja ilegalnih prelazaka na mestima gde je reku ponekad moguće preći peške. Međutim reka Drina je varljiva pa smo imali i situacije da počnu da se utapaju. Vrlo su česte naše intervencije kada ih moramo spasavati službenim plovilima i pojasevima", rekao je Imamović.

Prema njegovim rečima, migranti koriste razna sredstva pa i male čamce za decu ili kradu čamce državljana BiH ili Srbije, a često se hvataju za donje delove vozova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: