Junker upozorava na skretanje u desno u EP

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker veoma je zabrinut za EU i upozorava da može doći do jačanja desnice na sledećim izborima za Evropski parlament.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.08.2018.

08:21

Junker upozorava na skretanje u desno u EP
Foto: GettyImages

“Ako se na evropskom nivou ponovi ono što posmatramo trenutno u pojedinim državama, onda bi novi saziv parlamenta mogao biti izuzetno obeležen desnicom”, naglasio je on u intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler Tagescajtung” (TT).

Prema njegovim rečima, skretanje u desno u Evropskom parlamentu otežalo bi dalje razmimoilaženje zemalja članice.

"Zbog toga je kucnuo čas gde dokazane demokratske partije centra pre ovih izbora moraju da budu odlučne i donesu važne odluke, umesto da sve odlažu na vreme posle izbora”, ukazao je Junker zahtevajući brzo delovanje i u vezi usvajanja budžeta.

On je istakao da bi bilo dobro da se sa aktuelnim snagama nešto postigne.

Kada je reč o politici prema azilantima i izbeglicama Junker je kazao da je trebalo primeniti predloge Evropske komisije iz 2015. i da bi time bile mnoge stvari drugačije.

S tim u vezi on ukazuje na neuspeli plan raspodele izbeglica između država EU.

Govoreći o aktuelnoj situaciji stanje je trenutno daleko manje dramatično, ali se i dalje problemom izbeglica treba baviti, međutim ne činiti kao da ne postoji nijedna druga tema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: