Herojsko delo poručnika Trajkovića

Pripadnik Vojske Srbije, poručnik Dušan Trajković spasao je život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena "Čair” u Nišu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.08.2018.

11:59

Herojsko delo poručnika Trajkovića
Foto: Thinkstock

Time je pokazao izuzetnu humanost, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Trajković, koji je tom prilikom bio na godišnjem odmoru, ugledao je spasioca kako izvlači mladića, starosti oko 30 godina, bez znakova života.

Pošto je uvideo ozbiljnost situacije Trajković je pritrčao i počeo reanimaciju, a ujedno je i zamolio kupače da pozovu hitnu pomoć.

Oživljavanje reanimacijom radio je više od pet minuta, sve dok mladić nije počeo da daje znakove života. Ubrzo je došla hitna pomoć koja je preuzela davljenika u polusvesnom stanju i odvezla ga u Urgentni centar Niš.

Poručnik Trajković, inače referent za telekomunikacije i informatiku iz Komande 49. logističkog bataljona, ispoljivši inicijativu, požrtvovanost, humanost i smirenost, još jednom dokazao spremnost pripadnika Vojske Srbije da pomognu gradjanima kad god je potrebno, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: