Vulin: Vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou

Vojna saradnja Srbije i Belorusije je na najvišem nivou do sada, izjavio je u Minsku srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2018.

14:59

Vulin: Vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin je sa beloruskim kolegom Andrejem Aleksejevičem Ravkovim prisustvovao otvaranju Izaslanstva odbrane Srbije u Belorusiji.

Vulin je posle sastanka sa Ravkovim rekao da remont i modernizacija četiri MiG-a 29 koje Srbija nabavlja od Belorusije "ide po dogovorenom planu", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Srbija i Belorusija sve bolje sarađuju zahvaljujući izuzetnom odnosu predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i (Belorusije Aleksandra) Lukašenka, a vojno-vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou do sada", izjavio je Vulin po završetku sastanka sa beloruskim kolegom kome je, kako je saopšteno, zahvalio na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Vulin je rekao da je Belorusija prijateljska zemlja i da je "odnos Belorusije u svim međunarodnim forumima takav da se Srbija uvek i bezrezervno podržava".

"Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu", kazao je ministar odbrane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: