Zaharova i Dačić se oprostili u "Moskvi" VIDEO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem oprostila u hotelu "Moskva" uz "Moskva šnit".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.08.2018.

12:21

Zaharova i Dačić se oprostili u
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Zaharova je Dačiću zahvalila na tome kako je osmislio čitav program posete, koja je po njenim rečima bila neverovatna.

"Imala sam priliku i da radim i vidim onu pravu Srbiju koju ne vidim kada dolazim sa zvaničnom ruskom delegacijom. Obično sam samo na aerodromima i hotelima i zvaničnim događajima, a sada sam osim toga imala priliku da vidim i kako ljudi u Srbiji žive", rekla je Zaharova novinarima u Beogradu.

Ona je inače u petak posetila Sabor trubača u Guči, za koji je rekla da je neverovatna fešta i da su joj na saboru rekli da bi voleli da vide i ruske izvođače.

"Sabor je pun ushićenja i nadahnuća, spoj starih tradicija i modernosti koje privlače uglavnom omladinu. Na saboru su mi rekli da bi želi da vide ruske izvođače i grupu 'Lenjingrad'. Ja sam zvala Sergeja i rekao da je to interesantna ideja i da će možda sledeće gdine i biti ostvarena", kazala je Zaharova.

Ivica Dačić zahvalio je Zaharovoj na poseti koja je, kako je istakao, bila radnog karaktera u okviru političkih konsultacija o planu saradnje dva ministarstva.

"Obavljene su radne konsultacije iz oblasti koje Zaharova vodi u ministarstvu u najširem smislu reči javna diplomatija", kazao je Dačić.

On je kazao da je poseta Zaharove privukla veliku medijsku pažnju i da je poseta doprinosi dobrim odnosima između dve države i dva naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: