Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB: "Nije odolela" VIDEO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plesa.

Izvor: B92, RT

Subota, 11.08.2018.

16:39

Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB:
TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIÆ

To o poseti Zaharove Srbiji u prvi plan ističe ruska televizija "Raša tudej" na svom sajtu.

Kako se navodi, Zaharovoj je u Guči dodeljena je Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ona je snimljena kkao šeta ulicama tog mesta sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i uživa u kušanju lokalnih kulinarskih specijaliteta. Kasnije je viđena, kako okružena trubačima ugra u ritamove balkanske muzike, dodaje RT.

Ruska televizija objašnjava da je Sabor trubača u Guči, poznat i kao Dragačevski sabor, jedan od najvećih u Srbiji i da svake godine privuče na hiljade posetilaca. Podseća se, takođe, da je truba tradicionalni instrument srpske narodne muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: