Snažan zemljotres u Albaniji, treslo se i u Srbiji, CG, MK

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je oko 18 h registrovao jači zemljotres, sa epicentrom 20 km jugozapadno od Peskopeje u Albaniji.

Izvor: B92, Beta

Subota, 11.08.2018.

18:31

Snažan zemljotres u Albaniji, treslo se i u Srbiji, CG, MK
Ilustracija: GettyImages

Zemljotres se značajno osetio i u Crnoj Gori, javlja RTCG.

Zemljotres magnitude 5,1 pogodio je severni deo Albanije, oštetivši pojedine zgrade, a potres se osetio i u susednim zemljama.

Zemljotres se dogodio u 17.38 u blizini grada Bulćiza, oko 40 kilometara severno od Tirane, na dubini od 24 kilometara, prenela je agencija AP, dodajući da je u preliminarnom izveštaju navedeno da je zemljotres lociran na dubini od 10 kilometara.

Potres se osetio u glavnom gradu Albanije i u većem delu te zemlje, ali i u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je jači zemljotres u 17 sati i 38 minuta, navodeći da je zemljotres mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: