"Izvinite, većinska Crna Gora ne slavi 'Oluju'"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.08.2018.

14:30

Foto: Tanjug/Vladimir Dimitrijeviæ, arhiva

On je preneo izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske vojske na proslavi "Oluje".

Milačić kaže da je s delegacijom svoje stranke u poseti Srbima u Hrvatskoj kao "predstavnik Njegoševe Crne Gore", koja, objašnjava, smatra da je učešće crnogorskog predstavnika na toj proslavi antisrpski i anticrnogorski i anticivilizacijski čin.

"Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku bruku nanesenu celoj Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo", preneo je Milačić.

Naveo je kako je siguran da je izvinjenje srpskom narodu zaista u ime većinske Crne Gore, jer, navodi zvanične podatke, SPC je institucija koja uživa poverenje 75 odsto građana, srpski jezik je većinski, dok je, citira izjavu premijera Duška Markovića, preko 85 odsto stanovnika bilo protiv crnogorskog priznanja Kosova.

“Mi ćemo se, kao nova generacija političara, truditi da izgradimo najbolje odnose sa svim državama u regionu”, poručio je Milačić, a u saopštenju Prave Crne Gore navodi se i da su predstavnici te partije boravili kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon proterivanja u "Oluji" vratio u svoje selo nadomak Knina, te da su posetili srpski manastir Krka iz 1345. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: