Dodik: Može li Srbija da podnese da joj se vrati Kosovo

Malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslanika, mesto premijera ili predsednika države.

Izvor: B92

Subota, 11.08.2018.

23:46

Dodik: Može li Srbija da podnese da joj se vrati Kosovo
Foto: EPA-ERE/Georg Hochmuth

To je ocenio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mesta u parlamentu, mesto premijera, ili predsednika Skupštine ili mesto predsedika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo", rekao je Dodik za "Blic" od nedelje i dodao da misli da te spremnosti nema.

On je dodao da smatra i da bi četiri opštine sa severa trebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da se obezbedi najviši međunarondi standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

"Istorija nekad popravi svoje greške, ali sve zavisi od ljudi", rekao je Dodik.

On je naveo da, kada je pitao u Briselu što ne prihvate da se te četiri opštine reintegrišu u Srbiju, da su mu rekli da od njih to niko nije tražio.

Predsednik RS je ocenio da je problem srpske politike u tome što ništa ne tražimo već samo očekujemo.

Ovo je vreme srpskog traženja, a ne očekivanja da vam neko nešto da, zaključio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: