Indijski poslanik došao u parlament obučen kao Hitler FOTO

Indijski poslanik Naramali Sivaprasad došao je u parlament kao nacistički vođa Adolf Hitler, s brčićima i kaputom kaki boje s kukastim krstom na džepu i rukavu.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

23:25

Indijski poslanik došao u parlament obučen kao Hitler FOTO
Foto: Tanjug/AP

On je zahtevao više sredstava za razvoj njegove savezne države u južnoj Indiji.

Sivaprasad je juče takođe podigao ruku u nacistički pozdrav. Njegova pojava danas nije izazvala proteste poslanika.

On je rekao da želi da pošalje poruku premijeru Narendri Modiju da ne ide Hitlerovim stopama, i izjavio da premijer nije ispunio obećanje o obezbeđivanju dodatnih sredstava za državu Andra Pradeš.

"On ne oseća puls želja naroda i želim da ga navedem da bude kao on (Hitler)", rekao je Sivaprasad.

Modijeva vlada je odbacila optužbe.

Sivaprasadova partija je u martu raskinula koaliciju s Modijem u znak protesta. Takođe, bezuspešno je pokušala da prošlog meseca sruši vladu glasanjem o nepoverenju.

Taj poslanik, 67-godišnji bivši glumac, u parlament je ranije dolazio obučen kao farmer, stočar, muslimanski sveštenik i žena da bi krenuo pažnju na razne teme.

Hitler je figura koja u Indiji i dalje fascinira ljude, budući da Holokaust nije mnogo poznata tema, i smatra se više snažnim liderom nego genocidnim diktatorom. Hitlerova knjiga "Moja borba" se može naći u mnogim knjižarama, a piratske kopije su uobičajena pojava na ulicama Nju Delhija i drugih velikih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: