Velika anketa RTL: Hrvatska "podeljena" oko Tompsona

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Hrvatska je svedočila jednom od najvećih okupljanja u istoriji države.

Izvor: RTL, Jutarnji list

Petak, 10.08.2018.

09:49

Velika anketa RTL: Hrvatska
screenshot

Cela zemlja je “disala kao jedno”, a mišljenja su jedino bila podeljena oko učestvovanja Marka Perkovića Tompsona na dočeku, prenosi “Jutarnji list”.

Hrvatski RTL pokušao je da istraži šta Hrvati misle o tome. Anketu u kojoj je učestvovalo 1.300 ispitanika sprovela je agencija “Promocija plus”.

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je tada Tompsonov nastup opravdao rečima da pevača podržava 95 odsto građana, a kasnije je govorio i “neka pate” oni kojima on smeta ili da se zatvore i gledaju “Velikog brata”, ako im Tomspon ne odgovara.

Ankleta RTL-a pokazala je mu podrška nije ni približno toliko velika, iako je većina ispitanika podržala nastup kontroverznog pevača. Da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu smatra nešto više od polovine anketiranih, njih 51,7 odsto, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno. Time je zapravo povrđeno da je teza o podeljenosti društva oko ovog pevača tačna.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup, njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na bini to veče.

Oni koji su bili protiv Tompsona, kao ključni argument navode da su njegove pesme proustaške, te ne podržavaju ono što on predstavlja, tako tvrdi 42 odsto “antitompsonovaca”.

Na RTL-u su podržavali i to kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživeli birači iz vodećih stranaka.

Čak 76 odsto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 odsto koju taj muzičar uživa među biračima SDP-a. Takođe je zanimljivo da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9%), većina birača Mosta (90%), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53%).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: