Dodik plaća bivše Trampove lobiste

Bivši saradnici u predizbornom štabu američkog predsednika Donalda Trampa savetovaće u naredna tri meseca SNSD predsednika Republiske Srpske Milorada Dodika.

Izvor: Beta

Petak, 10.08.2018.

08:42

Dodik plaća bivše Trampove lobiste
Foto: EPA/Georg Hochmuth

Džejson Ozborn i Majkl Rubin, bliski prijatelji i saradnici bivšeg menadžera Trampovog štaba Korija Levandovskog, prijavili su Ministarstvu pravde SAD da će pružati lobističke usluge preko svoje kompanije Tvin roks global, za šta bi navodno trebalo da dobiju 10.000 dolara naredna tri meseca, javio je Njuzvik.

Kompanija kojom upravljaju Ozborn i Rubin registrovana je na adresi na Kapitol Hilu, u kući u kojoj živi Levandovski.

U opisu kompanije navedeno je da će pružati "strateško usmeravanje i savetovanje u vezi s državnim poslovima i odnosima s javnošću u SAD".

Radio slobodna Evropa prenosi da se rezultat angažmana mogao videti tokom posete premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović Vašingtonu kada se uz pomoć Ozborna i Rubina sastala sa senatorom Rodžerom Vikerom i republikanskim kongresmenom Dejnom Rorabaherom, koji neretko podržava etničke grupe koje traže nezavisnost i koji je poznat po simpatijama prema Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: