"Idem u Knin da se izvinim srpskom narodu"

Lider stranke Prave Crne Gore Marko Milačić krenuo je u Knin sa svojim predstavnicima da se, kako kaže, izvini srpskom narodu.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.08.2018.

07:11

screenshot

On je rekao da to čini zbog prisustva crnogorskog pukovnika Ivana Mašulovića na obeležavanju akcije Oluja u Kninu, prenose crnogorski mediji.

Kako je najavio, Milačić će sa generalnim sekretarom Prave Crne Gore Vladislavom Dajkovićem boraviti u dvodnevnoj poseti Kninu, gde će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica, prenosi portal CdM.

"Cilj putovanja je upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom necuvenog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore na proslavi 'Oluje'. Sigurni smo da će naše simbolicno izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Ta partija, kako su naveli, poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće mešati u njihovu unutrašnju politiku.

"Ovim putovanjem ispunjavamo iskljucivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni cin zvanicne Crne Gore uvredio", navode iz Prave Crne Gore, prenosi RTCG.

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, učestvovao je u nedelju na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u Kninu. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Crne Gore, on je tamo učestvovao u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: