"Čepovi" na granici, gužva na putevima, za vikend još gore

Velike gužve tokom vikenda očekuju se na svim većim graničnim prelazima, a posebno na Horgošu, upozoravaju u Upravi granične policije.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.08.2018.

19:38

Ilustracija: Thinkstock

Oni savetuju vozače da zbog toga koriste alternativne prelaze

Zbog pojačanog saobraćaja na putevima u Srbiji dolazi do povremenih zastoja, najviše na deonicama na kojima se izvode radovi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog turističkog talasa, vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko 90 minuta, a na ulazu oko 60 minuta. Preporuka je korišćenje prelaza Kelebija ili Bački Breg.

Na prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 70 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se oko 120 minuta, a na izlazu je takođe pojačan saobraćaj. Zadržavanja su promenljiva od 30-60 minuta. Na prelazu Šid na ulazu u Srbiju čeka se 60 minuta. Preporučuju se prelazi Sot, Bačka Palanka i Bogojevo.

Slično je i na graničnom prelazu Preševo, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko 45 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, zadržavanja su, kako na ulazu, tako i na izlazu, oko 50 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Pored pojačanog saobraćaja na koridoru 10, veći broj vozila prisutan je i na putevima prema Čačku, odnosno ka Guči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: