"Ako mislite da je Poreska pogrešila, možete se žaliti"

Prokuplje -- Poreska uprava mora da postupi u skladu sa zakonom ukoliko je utvrdila neku nepravilnost u poslovanju Južnih vesti, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je tako odgovorila na pitanje dopisnika Južnih vesti u Prokuplju koji je tvrdio da je Poreska uprava odlučila da blokira račun tog medija iako, kako kaže, inspekcija nije našla ništa osim ''rupe u zakonu''.

''Ako je utvrđena određena nepravilnost, Poreska uprava mora da postupa u skladu sa zakonom. Ako vi mislite da nepravilnost koju su našli zapravo nije nepravilnost, onda se možete žaliti i iskoristiti sve pravne i institucionalne mehanizme da se borite protiv te odluke'', rekla je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da ima apsolutno poverenje u Poresku upravu, te da smatra da se oni bave jako značajnim i teškim poslom.

Kaže i da u Srbiji ne postoji navika da se poštuju zakoni i plaćaju porezi, te napominje da zemlja na taj način ne može da ide napred.

''Radnici moraju da se prijavljuju, porezi moraju da se plaćaju, a onaj ko to ne radi mora da bude kažnjen'', naglasila je Brnabićeva.

Upitana da li je uobičajena praksa da kontrola Poreske uprave traje nekoliko meseci, premijerka je navela da ne zna koliko traje uobičajena kontrola i da je to pitanje za Poresku upravu.

Politika

strana 1 od 191 idi na stranu