Užasni prizori iz Jemena: Gađan autobus s decom, 29 mrtvih

Sana -- U vazdušnom napadu na autobus na severu Jemena, u oblasti koju kontrolišu pobunjenici, poginulo je najmanje dvadeset devetoro dece.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

To je saopštio Međunarodni komitet Crvenog krsta, a prenela agencija Frans pres.

Ministarstvo zdravlja u Sani koje kontrolišu pobunjenici prethodno je saopštilo, kako navodi AP, da su u vazdušnim napadima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na autobus i na jednu prometnu pijacu na severu Jemena poginule najmanje 43 osobe, a da je ranjeno više od 60 ljudi.

U autobusu koji je pogođen bila su deca, ali i punoletne osobe.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je u pitanju "legitimna vojna akcija" na području na kojem su gađani Huti koji su, kako je navedeno, odgovorni za raketu koja je juče ispaljena na saudijski grad Džizan.

Crveni krst međutim ističe da je danas izveden vazdušni napad na autobus koji je prevozio decu, dodajući da je bolnica u Jemenu primila tela dvadeset devetoro dece mlađe od 15 godina, a da je 48 osoba ranjeno, među kojima tridesetoro dece, piše AFP.e

Međunarodni komitet Crvenog krsta dodaje da civili moraju biti zaštićeni tokom sukoba. U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

EPA-EFE/HOUTHI MOVEMENT
EPA-EFE/HOUTHI MOVEMENT

Svet

strana 1 od 453 idi na stranu