Knin bez Srba, ali može njihova imovina, pa i pivo / VIDEO

Pre 23 godine, 8. avgusta 1995. godine napravljen je snimak prvih posledica akcije “Oluja“ u Kninu.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

19:02

Knin bez Srba, ali može njihova imovina, pa i pivo / VIDEO
screenshot

U tome je na suđenju u Haškom tribunalu generalu Anti Gotovini, koji je rukovodio akcijom, govorio kanadski oficir Alan Žilber.

On je istakao da je u danima posle završetka akcije video “posledice pljačke i spaljivanja imovine srpskih civila u Kninu“.

I bivši oficir UN Roland Dendžerfild je u Hagu govorio da su hrvatski vojnici pljačkali kuće, a da policija ništa nije učinila da to zaustavi.

Podsetimo, Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak su se teretili u Hagu za ratne zločine počinjene za vreme i nakon “Oluje“, a bili su optuženi i za prekomerno granatiranje Knina.

Svi su pravosnažno oslobođeni, a 3. avgusta ove godine hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je odlikovala Gotovinu i Markača.

Dendžerfild je rekao da su granate padale svuda i da ih je isuviše palo na stambena područja da bi to bila slučajnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: