Izlila se kiselina u Vrčinu, blokiran voz sa 180 putnika

MUP se oglasilo povodom akcidenta na železničkoj stanici Vrčin nedaleko od Beograda, a iz JP "Srbija voz" je navedeno da je blokiran voz sa 180 putnika.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

22:24

Izlila se kiselina u Vrčinu, blokiran voz sa 180 putnika
screenshot/RTS

Kako je navedeno, u sredu uveče je došlo do pucanja cevi na vagon-cisterni i do curenja fosforne kiseline.

Dodaje se i da su na licu mesta četiri vatrogasna vozila, sa ukupno 18 vatrogasaca-spasilaca koji rade na saniranju problema.

Zbog curenja cisterne na teretnom vozu došlo je do prekida saobraćaja međunarodnog voza za Bar, koji je sa 180 putnika zaustavljen u stanici Jajinci, saopštio je "Srbija Voz" a.d.

Putnici nisu ugroženi, navodi se u saopštenju. Osoblje "Srbija Voz" a.d., kako se dodaje, obavestilo je putnike o nastaloj situaciji.

Vatrogasne ekipe, kao i ekipe MUP Srbije su na terenu.

Otklanjanje smetnji na pruzi je u nadležnosti "Infrastrukture železnica Srbije" a.d., navodi se u saopštenju.

"Nadležni kažu da otvor na cisterni nije velik i da bi tokom noći trebalo da bude saniran", javlja RTS.

MUP dodaje i da je na licu mesta i ekipa Zavoda za javno zdravlje.

Takođe, MUP je saopštio da nema povređenih, niti ugroženih lica, kao ni opasnosti za građane.

"Nema mesta panici. Došlo je do curenja na ventilu i Sektor za vanredne situacije MUP-a radi na manevrisanju vagona", ističe Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: