Mihajlovićeva se oglasila povodom objekta na Kopaoniku

Ministarka Zorana Mihajlović kaže za Insajder da nelegalni objekat na Pančićevom vrhu neće biti rušen bez pomoći policije.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

21:38

Mihajlovićeva se oglasila povodom objekta na Kopaoniku
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Glavni argument MUP-a zbog kojeg nisu obezbedili asistenciju policije Republičkom građevinskom inspektoru u danu zakazanog rušenja nelegalnog armirano-betonskog objekta od više od 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika, bilo je pozivanje na zakon i činjenicu da Ministarstvo nije priložilo potrebnu dokumentaciju, odnosno dokaz da je rušenje najpre pokušano bez asistencije policije. Na pitanje novinara Insajdera da li to znači da je Ministarstvo napravilo propust, ministarka Zorana Mihajlović tvrdi da nijedno rušenje do sada nije sprovedeno bez asistencije policije.

„U prethodne dve godine Ministarstvo građevinarstva je moralo da sruši 79 nelegalnih objekata u Nacionalnim parkovima Tara, Đerdap, Golija, Uvac , Stara planina… Dakle, ovaj objekat na Pančićevom vrhu, kao i neki drugi objekti jesu bespravno izgrađeni bez potrebnih dokumenata i građevinskih dozvola. Mi smo poštovali sve procedure koje su bile potrebne iz naše nadležnosti. Ukoliko postoji još nešto što nedostaje, Ministarstvo će dostaviti“, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da nema nameru da komentariše kako koja institucija radi, ali da veruje da institucije ove zemlje i sistem funkcionišu. Na pitanje Insajdera kada će biti zakazano novo rušenje i da li će ipak pokušati da ga sprovedu bez asistencije policije, ministarka građevinarstva je rekla da bez pomoći policije to neće raditi.

„Što se tiče asistencije policije, moram da vam kažem da se i na zahtev lokalnih inspektora i republičkih inspektora svako rušenje vrši uz asistenciju policije jer je to prevencija. Tako da u tom smislu Ministarstvo građevinarstva neće izaći da ruši nijedan objekat bez potrebne pomoći i podrške policije, jer to do sada nikada nismo radili. I na taj način ja ne želim da ugrozim ni ljude, ali ni opremu“, rekla je ona.

Ministarka građevinarstva je ponovila da su rešenja o rušenju konačna, ali da će se u narednom periodu videti kako će sve to da izgleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: