"Vučić je rekao Netanijahuu da je Srbija uvređena"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

18:41

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, njegov sagovornik je prihvatio poziv da poseti Srbiju.

Ističe se i da je Vučić rekao premijeru Netanijahuu da je Srbija uvređena zbog učešća aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije ”Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

”Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države“, naglasio je Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili, dodaje se, da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: