"Jačati političke odnose i ekonomsku saradnju SRB i BiH"

Predsednik Aleksandar Vučić je u razgovoru sa članom Predsedništva BiH iz RS Mladenom Ivanićem istakao potrebu jačanja političkih odnosa i ekonomske saradnje.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

12:31

Foto: Tanjug/Tanja Valiè

Vućić je dodao da je to u duhu dobrosusedstva i interesa kako građana Srbije, tako i sva tri konstitutivna naroda u BiH - Srba, Bošnjaka i Hrvata, a naročito srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Vučić i Ivanić razgovarali su o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, a razmatrajući regionalnu situaciju, Vučić je Ivanića upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine i naglasio potrebu da se postigne istinski kompromis, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak.

Kako se navodi u saopštenju, razgovarali su i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, bržem protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio je u Beogradu da ove i iduće godine treba da se reše ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: