"Referendum? Neće biti usput i za sporazum s PR, narod..."

Odgovornost za rešenje kosovskog problema, ako ga bude, moraće da pokažu svi građani, a ja neću bežati od sopstvene odgovornosti ako ne dobijemo podršku građana

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2018.

11:47

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da neće da postavlja pitanje na referendumu - da li ste za ulazak u EU, a "usput i za sporazum sa Prištinom", nego će narod imati mogućnost da se vrlo jasno, precizno izjasni o sporazumu do koga bi moglo da se dođe, ako ga bude.

"Jasno je da ukoliko za nešto, za šta mislim da je od ključnog značaja za budućnost Srbije, njen opstanak i napredak, ne dobijemo podršku građana, platiću političku cenu i snosiću političke konskvence, ali narod će doneti konačnu odluku, ako do nekakvog rešenja budemo mogli da dođemo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: