"Odloženo rušenje na Kopaoniku, nema asistencije policije"

I pored toga što je rušenje nelegalnog objekta od 1000 kvadrata na Pančićevom vrhu zakazano za 7. avgust to se ipak neće dogoditi, piše Insajder.

Izvor: insajder.net
Podeli
screenshot
screenshot

Na pitanje novinara Insajdera da li će rušenje biti sprovedeno u ranije najavljenom terminu, iz Ministarstva građevinarstva je stigao odgovor da je rušenje odloženo jer nije obezbeđena “neophodna asistencija policije“.

Rušenje je odloženo dok se ne ispuni svi predviđeni uslovi, navodi se u odgovoru Ministarstva.

Na pitanje šta su razlozi za odlaganje rušenja u Ministarstvu smo dobili odgovor da je uklanjanje nelegalnog objekta i septičke jame investiroke Snežane Mitković odloženo uz sledeće objašnjenje:

“Uklanjanje ovog nelegalnog objekta, koje će trajati vise dana, biće izvršeno tek kada Ministarstvo obezbedi neophodnu asistenciju policije“.

U odgovoru nije precizirano ko je odgovoran za to što nije obezbeđena asistencija policije.

Ministarstvo podseća da su svi ostali uslovi ispunjeni.

“Republička građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva donela potrebna rešenja za uklanjanje ovih nelegalnih objekata. Skijališta Srbija obavestila su Ministarstvo da je predmetni objekat isključen sa elektro i vodovodne mreže, a Ministarstvo sklopilo ugovor sa preduzećem koje treba da ukloni objekat“.

Kako Insajder podseća, Ministarstvo građevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula ove godine donelo rešenje o izvršenju rušenja kojim investitorku Snežanu Mitković iz Smedereva obaveštava da će objekat i septička jama od 180 kvadrata biti uklonjeni, a krajem prošle nedelje konačno su isključeni su voda i struja.

strana 1 od 176 idi na stranu