Kreće talas "preletača" – iz DSS u SNS

Čelnici DSS iz Zlatiborskog okruga odlučili su da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni su to učinili posle odluke Predsedništva DSS da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog nesaglasja sa politikom koju vlast vodi prema KiM.

Predsednik Okružnog odbora DSS Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DSS Užice i član Glavnog odbora DSS Miodrag Petković kažu da su neprijatno iznenađeni odlukom Predsedništva DSS, a posebno navode da ne razumeju koje su to promenjene okolnosti u pogledu vođenja kosovske politike, imajući u vidu napore koje državni vrh ulaže u odbranu nacionalnih interesa.

"Ovu, za nas neprihvatljivu odluku stranačke centrale, smatramo kao prolazni politički manevar ka saradnji sa ekipom političara koji su okupljeni u takozvani Savez za Srbiju. Posle višedecenijskog bavljenja politikom u okviru DSS ne možemo da učestvujemo i sarađujemo sa onim političarima koji su posebno u periodu 2008-2012. godine vodili neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku", navode u zajedničkom saopštenju.

Pozvali su sve članove DSS sa kojima su se, kako kažu, "sve ove godine borili za dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza" i da slede njihov put.

"Doneli smo odluku o istupanju iz DSS, a naš dalji politički angažman upravo opredeljuje borba za nacionalne interese za koje smo se i do sada zalagali i koju jedino možemo nastaviti u okviru SNS, u timu ljudi koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić", naveli su u zajedničkom saopštenju.

Ranije danas i odbornik DSS u Skupštini opštine Mali Zvornik Jovo Rogan saopštio je da ne podržava odluku centrale stranke o raskidu koalicije na lokalnom novou sa SNS "kao ni sa ulaskom u Savez sa Ðilasom i Jeremićem" i dodao da će nastaviti da podržava politiku Aleksandra Vučića.

DSS odlučila je na sednici predsedništva da raskine koalicije na lokalnom nivou sa SNS, jer nije saglasan sa politikom prema KiM, a ne isključuju ni eventualni ulazak u Savez za Srbiju.

strana 1 od 191 idi na stranu