Pokrenuta kampanja za bojkot referenduma

Tridesetak makedonskih organizacija civilnog sektora, političkih partija i nevladinih organizacija potpisalo je memorandum o saradnji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.08.2018.

20:37

Pokrenuta kampanja za bojkot referenduma
Thinkstock

To je učinjeno sa ciljem bojkota referenduma o dogovoru sa Grčkom u vezi sa imenom Makedonije, koji će biti održan 30. septembra.

Kampanja je pokrenuta pod sloganom "Makedonija bojkotuje".

Potpisnici su pod pokroviteljstvom formirali i, kako prenosi agencija MIA, krizni štab za kampanju.

Makedonska Državna izborna komisija je, kako je u subotu saopšteno, održala sednicu i usvojila pravilnik o organizaciji referenduma.

Pravo glasa na referendumu imaju svi državljani Makedonije koji su napunili 18 godina, a biće smatran uspešnim ukoliko na njega izađe više od polovine registrovanih glasača.

Makedonski parlament odredio je 30. jula 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike.

U 120-članom Sobranju, 68 poslanika je glasalo za održavanje referenduma sa pitanjem: "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: