Plenković: Srbiji poruke saradnje ali istina se mora znati

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u Kninu da 23 godine nakon operacije "Oluja" Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira.

Izvor: B92

Subota, 04.08.2018.

22:26

Plenković: Srbiji poruke saradnje ali istina se mora znati
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

On je dodao da Hrvatska želi i istinu o velikosrpskoj agresiji.

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dve godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, ali želimo i istinu. Za sve nas je nesumnjivo da je veliku agresiju izvršio Slobodan Milošević i velikosrpski režim na hrvatskoj teritoriji. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro oseća i radimo na tome stalno, stoga šaljemo poruke istine, saradnje i mira", izjavio je hrvatski premijer u razgovoru za HRT.

Razgovor je inače vođen ispred kninske tvrđave gde se večeras održava prijem za ratne komandante iz hrvatskog Domovinskog rata.

"Došli smo u Knin da odamo počast. Oluja je najveća vojna pobeda u istoriji Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istakavši ulogu hrvatskih generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji su večeras odlikovani najvećim hrvatskim odlikovanjima, prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: