"Nije poražen srpski narod nego zločinačka politika"

Gradonačelnik Knina Marko Jelić komentarisao je za N1 predstojeće obeležavanje 23. godišnjice akcije “Oluja”.

Izvor: B92

Subota, 04.08.2018.

10:42

Foto: Tanjug, arhiva

“Živimo i sve dane osim ova dva kad je proslava. Knin ima sve što treba, imamo svojih problema, kao i svaki drugi grad, pokušavamo da ih rešimo”, rekao je on.

Kako je rekao, među tim problemima su demografija. Od 2011. do 2016. odselilo se iz grada 4.403 osobe.

Dodao je da, kada je u pitanju “proslava” u Kninu, ne očekuje spektakularne događaje.

“Ovo je proslava najveći državni praznik i mislim da treba da se ponašamo dostojanstveno i časno. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u redu pokvariti proslavu drugima”, rekao je on.

Na pitanje kakva je situacija oko povratnika, s obzirom na to da je Jelić prošle godine pozvao građane srpske nacionalnosti da se vrate, rekao je da su vrata otvorena, ali da na tome treba još da se radi.

“Treba da se poklonimo svim ljudima koji su stradali. Čak i onima koji su imali ideološku pozadinu jer i za njima neko plače. Mi smo hrišćani. Mi smo pobednici, pobednik nosi najveću odgovornost. Nije poražen srpski narod nego zločinačka politika koja je taj narod dovela u situaciju u kojoj je danas. Kad realno pogledate, oni su najveći gubitnici i u ovim događajima. Mi smo napravili veliki iskorak kao zemlja, kod nas je normalno da se poklanja civilnim žrtvama”, zaključio je Jelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: