Dodik: Pravde nema, a mi Srbi...

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja" bila zločinački poduhvat .

Izvor: Beta

Subota, 04.08.2018.

21:58

Dodik: Pravde nema, a mi Srbi...
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je izrazio uverenje da će Srbi u ovom veku naći snage da objedine svoje državne prostore.

"Ovom narodu i ovoj generaciji srpskog nacionalnog i političkog vođstva pripada da osmisli nacionalnu i državnu politiku u ovom veku i da ta srpska i nacionalna politika bude politika ujedinjenja i okupljanja, a ne razdvajanja", rekao je Dodik na centralnoj komemoraciji povodom Dana sećanja na sve stradale Srbe.

Dodik je kazao da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeti da obezbedi pravično rešenje pitanja Kosova i zamolio ga da uloži svu moguću energiju kako bi zaštitio i Srbe u Republici Srpskoj.

"Mi volimo Srbiju. Doživljavamo je svojom zemljom. Mi smo oni koji RS i Srbiju vide kao jedinstveni prostor - državni i politički. Verujemo da na to imamo pravo. Imamo pravo da se iskažemo, imamo pravo da u to verujemo", kazao je Dodik.

On je kazao da se Srbi oličeni kroz Republiku Srpsku i Srbiju kao države, kroz Srpsku pravoslavnu crkvu, pismo i jezik, moraju okupiti i graditi svoj nacionalni i državni identitet.

Dodik je zahvalio Srbiji što je bila jasno i sigurno utočište za svakog Srbina "ma gde on bio".

"Srbija je bila garancija kada je bilo potrebno da se ovde dođe i da naš narod nađe svoje utočište. Srbija je u tim godinama bila spas za nas", rekao je Dodik, koji je i podsetio na sva stradanja Srba naročito dece u vreme NDH.

On je kazao da je Oluja bila zločinački poduhvat u kojem je stradalo mnogo Srba, u kojem su nestale porodice, žene i deca.

"Pravde nema, a mi Srbi u delu svoje naivnosti verujemo da je ona moguća", rekao je Dodik i podsetio i na stradanja Srba u operaciji "Masetral" koja je ulsedila nakon "Oluje".

Dodik je onima koji će sutra slaviti "Oluju" poručio da će stajati tokom himne koju je napisao Srbin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: