Vučić o "Oluji": Nećemo dozvoliti da se zločin zaboravi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom godišnjice stradanja Srba u akciji Oluja, da je za nas današnji dan veoma težak.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.08.2018.

15:15

Vučić o
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

On je poručio da Srbija nikad neće dozvoliti da taj zločin bude zaboravljen.

"Godišnjica je Oluje koja je bila jeziva za Srbe, vidimo kakve tragične posledice ostavilo na ognjišta koja su napustili ti divni ljudi, posebno mlađi ljudi. Oni su veoma vredni i uspešni, marljivi su i dobri ljudi", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa patrijarhom.

Srećom, kaže on, u poslednjih pet godina, za razliku od ranije, o tom zločinu sme da se govori.

"I mi ga obeležavamo i nećemo nikad dozvoliti da bude zaboravljen taj zločin.Jedino šta možemo da uradimo jeste da krajiški Srbi imaju ista prava kao i svi Srbi i da pozivamo hrvatsko rukovodstvo da učini nešto za srpski narod", kaže Vučić.

Kako je rekao, Hrvati su srećni ne zbog toga što su nešto uspeli već zbog naše nesreće, a mi nismo tužni zbog njihove sreće već zbog onog što je zadesilo naš narod.

"To nas razlikuje danas", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa patrijarhom. On je, međutim, naglasio da će obe zemlje u budućnosti biti suočene sa demografskim problemima i da će moratri više da sarađuju kako bi opstale.

Povodom odlikovanja koje je predsednica Hrvatske dala Antu Gotovini i Mladenu Markaču, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da nije srećan zbog te odluke.

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je proteklih dana zableženo višeslojno agenturno delovanje zbog kojih je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: