"Kosovo može da se nađe na dnevnom redu SB UN u novembru"

Kosovo bi moglo da se vrati na dnevni red sednica Saveta bezbednosti UN u novembru, kada Kina preuzima predsedavanje tom organu svetske organizacije.

Izvor: Beta, Politika

Petak, 03.08.2018.

22:39

Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

To je izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je u izjavi za dnevni list Politiku naveo da se Kina protivila stavu Velike Britanije da izveštajima generalnog sekretara UN više nije mesto na redovnim tromesečnim sastancima Saveta i da bi se izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o situaciji na Kosovu i Metohiji mogao naći na njegovm dnevnom redu za tri meseca.

Navodi se da u tom izveštaju za period od 16. aprila do 15. jula, "koji se neće naći u UN", izražava zabrinutost što posle šest meseci nije rešeno ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića i pozivaju kosovske vlasti da pojačaju istragu i "koriste sve dostupne kanale pomoći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: