U Nišu još traje epidemija malih boginja

Epidemija malih boginja na području Nišavskog okruga još nije odjavljena jer još ima slučajeva obolevanja od te bolesti.

Izvor: Beta

Petak, 03.08.2018.

14:23

U Nišu još traje epidemija malih boginja
Foto: Thinkstock

To je rečeno agenciji Beta u Institutu za javno zdravlje u Nišu.

"Epidemija morbila odjavljena je jedino na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju", kazali su na Institutu.

Šefica Odseka za sanitarni nadzor Nišavskog upravnog okruga Radica Nikolić rekla je danas da se na tom području bitno promenilo stanje u pogledu vakcinacije dece.

"Imali smo veliki problem sa obimom vakcinacije, ali gotovo da više nema roditelja koji odbijaju da vakcinišu decu", istakla je Nikolićeva na sastanku republičkih inspektora Nišavskog okruga sa predstavnicima grada i gradskih opština.

Ona je rekla da je sanitarna inspekcija krajem prošle godine podnela desetak prekršajnih prijava protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu decu, a ove godine podnela je jednu prijavu po predlogu nadležne službe Doma zdravlja.

"Za sada nemamo odgovor (Prekršajnog suda) ni na jednu prijavu tako da ne znamo visinu izrečenih kazni", rekla je Nikolićeva.

Epidemija malih boginja u Nišu je proglašena krajem novembra i do kraja jula ta bolest evidentirana je kod 1.235 lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: