Pacoli: Podela ne bi bila dobra za Srbe na Kosovu

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli ocenio je da podela ili razmena teritorija između Srbije i Kosova ne bi bila prihvatljiva za većinu građana Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

23:08

Pacoli: Podela ne bi bila dobra za Srbe na Kosovu
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

On je dodao da bi to bilo štetno i po interese Srba koji žive na tom prostoru, posebno u centralnim delovima Kosova.

Pacoli je za izdanje lista "Danas" od srede rekao da promena granica unutar Kosova i Srbije "otvara Pandorinu kutiju i postaje tačka sporenja u celom regionu".

"Potpuno sam uveren da bi takvo rešenje bilo pogrešno iz mnogo razloga. Nivo svesti naroda u regionu je takav da bi se ta ideja zloupotrebila a kao rezultat bismo imali ogromne nerede", kazao je Pacoli.

On je dodao da razmena teritorija ne bi bila povoljno rešenje ni za Srbiju jer kako je rekao, Beograd ima "i druga nerešena teritorijalna pitanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: